Detaylı Belge Formu

Vizenizin çıkma ihtimalini yükseltmek istiyorsanız aşağıdaki belgelerin tamamını hazırlamalısınız. Vize başvurusu yapmakta olduğunuz ülke aşağıdaki belgelerden herhangi birini veya birkaçını istemiyor olsa dahi hazırlayın ve başvuru dosyanıza ekleyin. Unutmayın, başvurunuz ne kadar çok detay içerirse konsolosluğun sizin hakkınızda edindiği resim o kadar net olur.

Bitiş tarihine tarihine en az 6 ay olan, üzerinde herhangi bir hasar, yırtık sayfa vb. bulunmayan geçerli pasaport.

Gidilecek olan ülkenin, büyük harflerle düzgün biçimde ve eksiksiz doldurulmuş schengen başvuru formu.

2 adet 35mm x 45mm boyutlarında karşıdan çekilmiş gözlüksüz biyometrik fotoğraf. 

E-Devlet veya muhtardan alınmış yerleşim yeri belgesi. İkametgah'ın güncel oturduğunuz adresi gösteriyor olduğundan ve adresinizin sunduğunuz diğer belgelerle uyuşmazlık göstermediğinden emin olun. Barkodlu olmasına dikkat edin.

E-Devlet'ten alabileceğiniz bu belge geçmiş adreslerinizi ve evliyseniz eşinizi, ailenizle yaşıyorsanız evdeki diğer yaşayanları da belgeye katar. Barkodlu olmasına dikkat edin.

Satın almış olduğunuz uçak biletlerinin çıktılarını dosyanıza ekleyin. Almış olduğunuz biletlerden özellikle dönüş biletinizin iptal edilebilir olmaması konsolosluğa seyahatinizi gerçekleştirip ülkenize döneceğiniz konusunda daha sağlam bir fikir verecektir.

Gidiş-dönüş uçak bileti tarihlerinizi eksiksiz kapsayan bir otel rezervasyonu çıktısı. Bunun iptal edilebilir olmasında sorun yok, şimdiye kadar hiç sorun yaşayan olmadı.

Seyahat tarihlerinizi tamamen kapsayan, hatta olası rötar/gecikme/acil durum vb. durumları da göz önüne alırsak seyahat tarihlerinizin önüne ve arkasına en az 1-2'şer gün daha ekleyerek aldığınız bir seyahat sigortası. Herhangi bir bankadan alabilirsiniz, sigortam.net'ten sorgulatıp aralarından size uygununu seçebilirsiniz.

İşvereninizden aldığınız antetli kağıda yazılmış çalışma belgesi. Bu belgede mutlaka geçmesi gerekenler;

  • Pasaport numarası
  • İş verenin adresi
  • İş verenin sabit telefon numarası
  • Çalışmaya başlama tarihi
  • Çalışanın pozisyonu
  • İzinli olunan gün sayısı ve tarih aralığı
  • İmzalayan yetkilinin adı soyadı ve görevi

 

Çalıştığınız şirketten, maaşınızı gösteren son 3 aya ait bordo.

Çalıştığınız şirketten alacağınız standart formdaki bir işe giriş bildirgesi, şirketinizin muhasebe veya İK departmanlarından talep edebilirsiniz.

E-Devlet üzerinden çıktısını alabileceğiniz eğer bir şirkette sigortalı olarak çalışıyorsanız "4A Hizmet Dökümü" belgesi. Barkodlu olmasına dikkat edin.

Çalıştığınız şirketin faaliyet belgesi, muhasebe veya İK departmanlarından talep edebilirsiniz.

Çalıştığınız şirketin ticaret sicil gazetesi belgesi, muhasebe veya İK departmanlarından talep edebilirsiniz.

Bir şirkette sigortalı olarak çalışıyorsanız muhasebe veya İK departmanından talep edebilirsiniz. Kendi şirketiniz varsa şirketinizin vergi levhası.

Bir şirkette sigortalı olarak çalışıyorsanız muhasebe veya İK departmanından talep edebilirsiniz. Kendi şirketiniz varsa şirketinizin imza sirküleri.

Yüklü birikimizin bulunduğu hesaptan ve ayrıca eğer maaşınız bu hesaba yatmıyorsa aynı zamanda maaş hesabınızdan ayrı ayrı son 3 aya ait banka hesap hareketi dökümü. Mutlaka banka imza sirkülerindeki yetkilinin imzası ile imzalanmış olmalı.

Banka hesap dökümü vereceğiniz her bankadan aynı zamanda imza sirkülerini başvuru dosyanıza ekleyin.

Önlü arkalı aynı sayfada olmalı.

Güncel pasaportunuzun fotokopisi. Eğer tarihi geçmiş eski pasaportlarınız varsa ve bu pasaportlarda daha önce almış olduğunuz schengen vizeleriniz varsa bunların fotokopilerini de mutlaka dosyanıza ekleyin.

Her ülke talep etmez fakat yazmanızda fayda vardır. Seyahatinizi ne amaçla yaptığınızı, nerelere gitmeyi hedeflediğinizi, kimle birlikte başvurduğunuzu detaylı ve güzel bir dille anlatan bir bildirge. Bu bildirgeyi sizin için biz 20$ ücret ile yazabiliriz. Bu hizmet için bize bildirge@schengenvizem.com mail adresine mail atarak ulaşabilirsiniz.